21.jpg

Athleticum Spelen den 10-11 februar 2018.

Rundt om i mange KIF hjem ringer vækkeuret lørdag morgen endnu før det er blevet lyst. Konkurrencetøjet og pigsko bliver pakket og morgenmaden spist, inden vejen gik mod Malmø til Athleticum Spelen 2018.

Det er en lille eksklusiv gruppe atleter fra KIF, men jeg skal love for at både lørdag og søndag, gjorde KIF sig bemærket i både løb, spring og kast. Nogle er med for aller første gang, andre har deltaget før og føler sig lidt på hjemmebane, men ens for alle er spændingen

og glæden ved at være med. Og det er ikke kun stjerner fra KIF, men også en ”rigtig” verdensstjerne der har fundet vej til Malmø en kold lørdag i februar måned. Mikaela udnytter chancen at blive foreviget med en verdensstjerne og så endda inden for hendes ynglings disciplin. Mikaela vandt meget suverænt guld i højdespring P12 med et spring på 1,37 hvilket også var PR og Barshim fra Qatar vandt herrernes højdespring med 2,35 m. Kendetegnende for dem begge, er at de var eneste mand/pige tilbage sidst i konkurrencen.

Lige fra morgenstunden er der en del KIF’ere i gang, Celina, Mikaela og Elisabeth skulle alle løbe 60 m og både Celina og Mikaela løber sig i finalen, Elisabeth slutter lige uden for finalepladserne, men løber tæt på PR. Celina viser endnu engang at hun er hurtig, og i finalen løber hun sig til guld i tiden 8, 53, hvilket også er PR. Mikaela er også godt tilfreds med et løb i tiden 9.17 meget tæt på pr på 9,12.

Brødrene Kevin og Marvin er selvfølgelig også med. Kevin vandt guld på 60 m i tiden 8,90 hvilket var PR og Marvin løb også godt i tiden 10,04. Desuden deltager Marvin i Længdespring hvor det bliver til PR i 3,86m. Brødrene vandt guld og sølv i kugle, Kevin med et stød på 9,19 m og Marvin med et stød på 7,58. 

Hos juniorerne er der ikke mange med lørdag, men Alberte Ulrik og Alma Witt skulle løbe, Alma for første gang siden hun var så uheldig at brække hånden. Hånden gør lidt ondt da Alma sad i startblokken, men det viser hun intet af, da hun flyver ned over banen i den flotte tid 8,43, som hun til og med forbedre i finalen til 8,38 – og så er DMU kvalifikationen i hus – stort tillykke !

Bliver spændende at følge Alma til DMU Alberte løber på en rigtig flot tid på 8,98, hun har ikke før været under 9 sekunder, så rigtig god start på sæsonen for Alberte. 

Hos herrerne skal Kristoffer Bonde løbe og han har fået en rigtig god start på 2018. Lørdag løber han 60m på 7,45 og søndag tager Kristoffer igen turen over til Malmø og løber her 200m på 24,13, i et heat hvor han er i hård duel med Christian Trajkovski, men Kristoffer vinder heatet i flot stil.

Hos kvinderne er Signe i ilden både lørdag og søndag. Lørdag sætte hun pr på 60m i tiden 8,07 i finalen, hvilket lover godt for DM næste weekend. Søndag løber Signe 200m, også her viser formen sig god, da hun løber i tiden 27,61. Anna og Cathrine skal også løbe 200m, og det går rigtig hurtigt. Anna sætter PR med tiden 27,41 og Cathrine er lige efter, dog lidt fra sin PR.

Søndag er KIF igen til start lige fra morgenstunden. Elisabeth deltager i kuglestød og efter Øst mesterskaberne tørster hun efter et godt resultat. I 3. forsøg får hun kraft i stødet og kuglen flyver ud på 8,79, hvilket er PR med 15 cm og indkasserer en sølvmedalje. Siden står længdespring for skud. Tilløbet har ikke fungeret for Elisabeth og derfor vælger Jonathan at de skal begynde helt forfra med tilløbet. Tilløbet bliver afkortet og det giver bonus. Elisabeths pr før søndagens konkurrence er på 3,80, men allerede i første spring sætter hun Pr, og det fortsætter i alle 6 spring og hun ender med endelig at komme over 4 m, med et spring på 4,05, en meget glad og storsmilende pige.

Alma Horsgaard skal for første gang løbe 200m inde, Jonathan fortæller om banen og hvad der er vigtigt at huske på. Alma giver den lods og løber en flot 200m på 32,06. Der er altid ventetid til stævner, men efter et besøg i supermarkedet og indkøb af kanelboller, bliver det tid til Almas første 800m nogensinde og det bliver løbet i flotte 2,51 – 800m er svært at løbe og Alma havde nok sparet lidt for meget på kræfterne, for hun sætter en fantastisk spurt ind til sidst og får hentet to svenske piger der ligger foran hende. Det bliver spændende at se Alma løbe 800m udenfor til sommer.

Så kommer juniorerne på banen i 200m. Til start hos pigerne er Alberte, Rebekka og Alma. Alberte og Rebekka var ikke helt tilfredse med deres løb, de ville gerne begge have været under de 30 sekunder, men det bliver ikke lige denne søndag de gør det. Alma jagter en DMU kvalifikation og hun viser endnu en gang, at hun kan løbe rigtig hurtigt og med tiden 27,60 er hun klar til DMU.

Hos drengene gør Neloo og August (Gentofte) sig klar til løbe 200m. Det er altid en fornøjelse at se Neloo løbe og han viser at formen er ved at være der, da han løber de 200m i tiden 25,51, hvilket er en pæn PR. August beviser endnu en gang, at han er i spil til medaljer til DMU, da han løber i tiden 24,78.

Så trækker skyerne sig sammen og sneen vælter ned udenfor, men inde i varmen gør KIF sig klar til 800m løbet. Først skal Esther fra Gentofte forsøge at nå DMU kvalifikationen og hun løber rigtig fint og vinder sikkert sit heat over damerne i tiden 2.34.53, hvilket vi krydser fingre for er godt nok.

KIF stiller til start med hele 5 atleter hos herrerne på 800m, nogle af dem dog uden antydningen af hår på brystet endnu. Gustav og William stiller til start hos mændene for at teste formen inden DMU, og det samme gælder for Jonathan Makwarth og Lucas Balling, der også stiller til start til DMU. Eneste mand fra KIF er Jonathan Adamsen.

Alle løb skulle vise sig at blive lige lovlig spændende. I andet heat bliver det Gustav og William’s tur til at løbe og da startskuddet lyder skyder Gustav frem med William i hælene. Gustav lægger ud i et meget højt tempo og de første 200m bliver løbet på 30 sekunder, og 400m bliver rundet i lige omkring 60 sekunder. Tempoet falder lidt, og på de sidste 200 m trækker en svensker forbi og lidt efter trækker William forbi Gustav og kommer i mål lige foran ham. Tiderne viser et fantastisk løb af de to drenge, William løber i tiden 2.08,53, hvilket er en forbedring af hans inde tid fra Øst Mesterskaberne for 3 uger siden på 4,5 sekund. Gustav løber i tiden 2.08,79 og forbedre sin pr med lidt over 1 sekund. Det lover til at blive et meget spændende DMU – der er nu 3 løbere indenfor 25 hundrededele.

Jonathan Makwarth og Lucas Balling løber begge to flotte løb tæt på deres PR, Jonathan løber på 2.06,59 og Lucas på 2.03.58, det bliver spændende at se om de forbedre deres tider til DMU.

Det sidste løb med KIF deltagelse er A-heatet hvor Jonathan Adamsen deltager. Igen bliver der lagt meget hårdt ud og Jonathan løber sin chance og går med, det viser sig dog at være et lidt for hårdt et udlæg, og der var ikke kræfter i benene til sidst, men fedt at se hvordan Jonathan går med og løber til.

De sidste to atleter i ilden er Elias og Andreas fra Gentofte. Elias løber et veldisponeret løb og kommer for første gang under 5 minutter, rigtig godt gået. Andreas løber for første gang efter en skadesperioden og fik fra start at vide, at det kun var for at teste benene, han måtte ikke løbe til og alligevel får han en tid noteret på 3.34. Så fik han også testet formen af inden DMU.

Alt i alt var det to fantastiske dage, hvor alle hyggede sig. Nogle med ondt i ørerne efter at have siddet på rækken foran juniorpigerne, andre med hæse stemmer efter at have råbt på sine kammerater. Og opbakningen til hinanden, det er det vigtige, og her er KIF fantastiske. Der blev heppet og råbt så ingen var i tvivl om at KIF var tilstede i hallen. Samtidig blev der ivrigt fulgt med i hvordan Jannick, Katrine og Christoffer klarede sig til Norden kampen.

Desværre havde jeg ikke kamera med søndag, så ingen fotos derfra.

Tak til trænerne, Mikkel, Jonathan og Matias for Jeres opbakning og støtte til atleterne.

 

Hilsen Birgitte


Seneste nyheder

Seneste begivenheder

Tir 3 Mar 18:00 - 22:00
Generalforsamling

Kalender

Februar 2020
M T O T F L S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Events

Facebook

Billeder

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/9/9/kif-atletik.dk/httpd.www/modules/mod_weblinks/mod_weblinks.php on line 17