07.jpg
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/9/9/kif-atletik.dk/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464

 

Maria Larsen – om hverdagen med træning og min motivation

KIF’s blot 18-årige løbekomet Maria Larsen har, trods sin unge alder, allerede et hav af vundne DMU-titler, flere internationale ungdomsmesterskaber og turneringer bag sig, en sølvmedalje fra NM i cross i Finland og guldmedaljer fra danske seniormesterskaber på sit CV.

Og på trods af en stor sportslig såvel som personlig nedtur til sommerens Junior-VM i amerikanske Eugene, tog det hende ikke lang tid at komme tilbage på rette spor, og vedligeholde sin motivation. Men hvordan forholder man sig til en hverdag der både kræver fokus i skolen, træningsbanen og ikke mindst det langsigtede mål at ville opnå sit fulde potentiale?

8-10 træningspas om ugen, hvor af 1-4 alene. For Maria Larsens vedkommende kræver det at hun 2-3 gange om ugen, må sætte uret til for manges vedkommende uhørt tidlige 5:45. Det betyder også at drukture, computerspil og andre afsavn må undværes. Men for Larsen er det hverdagskost, og noget man må erkende, hvis man vil opnå det som mange atleter verden over bestræber sig efter, men måske ikke altid har målbevidstheden, kontinuiteten eller disciplinen til: at blive så god som mulig.

Én ting er at være ambitiøs. Noget andet er at være klar over hvordan man transformerer drømmen til en realitet. Motivation er selvfølgelig en hovedingrediens, men som Maria Larsen selv pointerer: Motivationen kommer og går, og man har gode såvel som mindre gode dage. Man kan vel roligt sige at nedturen i Eugene var en mindre god dag for Maria Larsen. Ja, hovedpersonen selv vil sikkert beskrive den som ganske horribel. Lysten og motivationen til at løbe forsvandt fuldstændig, men den passion som på ét enkelt løb blev til pest og kolera for den unge løber, blev heldigvis stærkt savnet. To dage efter var hun tilbage på træningsbanen igen. Og er der noget Maria Larsen minder sig selv om, er det at man ikke kan være en vinder hver dag. Til gengæld kan man sigter efter at være det hver dag. Ikke mindst er det de små oversete, men til gengæld uhyre essentielle elementer der gør det meget lettere at holde motivationen oppe: Et seriøst og socialt velfungerende træningsmiljø, gode testresultater, en bevidsthed om hvor privilegeret man er, med forældre der hjælper til med de nødvendige ting i hverdagen, en god evne til kun at fokusere på skolearbejde i skolen og træning på stadion, men vigtigst af alt: Det er dit eget valg som udøver, om man vil det eller ej. Man har taget dette valg fordi der i sidste ende er en mening med det. Kan man som udøver se på sin hårde træning og andre pligter i hverdagen som en mulighed til at udøve personlige værktøjer og færdigheder bliver det meget nemmere at udholde.

Kendskab til sine omstændigheder, privilegier, og de muligheder der er for enden af den hårde, lange samt slidsomme tunnel, er noget Maria Larsen i en alder af 18 år allerede er bevidst om. I enhver drøm lægger der et mål. For at det mål nås kræver det en plan. Og for at udføre denne plan, kræver det hårdt arbejde. 


Seneste nyheder

Seneste begivenheder

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/9/9/kif-atletik.dk/httpd.www/components/com_jevents/libraries/dbmodel.php on line 166
lør 14 nov 08:00 - 23:55
privat arrangement
søn 15 nov 08:00 - 14:00
privat arrangement
lør 21 nov 08:00 - 23:55
privat arrangement
søn 22 nov 08:00 - 12:00
privat arrangement

Kalender

November 2020
M T O T F L S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Events

Facebook

Billeder

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/9/9/kif-atletik.dk/httpd.www/modules/mod_weblinks/mod_weblinks.php on line 17